Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Διαδρομές

Όλες οι διαδρομές είναι αρκετά εύκολες για όλους τους περιπατητές και μας
αποζημιώνουν για τον κόπο μας τα ειδυλλιακά τοπία που μας προσφέρονται απλόχερα! Το βουητό των νερών μας συνοδεύει σχεδόν σε όλο το μήκος του περιπάτου μας, όποια διαδρομή και αν ακολουθήσουμε.

1η διαδρομή: Από το κέντρο του χωριού, στα κάτω Αλώνια, ξεκινάει ένα κατηφορικό μονοπάτι, περνάει από το Μύλο του Γκίνη, τις φυσικές «Σπηλιές», φθάνει στο κάτω μέρος του λαγκαδιού της «Ψιλονέστρας», ένα τμήμα γεμάτο πλατάνια και δροσερά νερά, και στη συνέχεια κατευθύνεται ανηφορικά από τις «Μπαμπές» και τερματίζει στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Είναι περίπου δύο χιλιόμετρα, εύκολη διαδρομή που θα μείνει αξέχαστη. Παλιότερα το χρησιμοποιούσαν οι αγωγιάτες και οι τσοπάνηδες.

2η διαδρομή: Από τον υπερκείμενο του χωριού αγροτικό δρόμο μπορεί να κάνει κάποιος το γύρω του χωριού σε μιάμιση έως δύο ώρες, ωραία διαδρομή, λίγο ανηφορική.

3η διαδρομή:
Από το Τρανό Γεφύρι, ακολουθώντας τον αγροτικό δρόμο αριστερά – Ξωκκλήσι της Παναγίτσας, Βοντούσα, Μπρατιά, Ποτιστικός, Άσπρη βρύση, Λασκέφρι, Βαρυπλιάκους, Σφέριζα, Μπερλέκα, Γουρνοκάστρα, Μονοδένδρι, Κροκάλπι , επιστροφή στο χωριό.
Διάρκεια διαδρομής τρεις ώρες μέσα σε ποικιλόμορφο περιβάλλον με ρεματιές, δέντρα και πετρώδη βουνά.


 
 Ξεκινάμε από το ξωκκλήσι της Παναγίτσας.


     
 
 
  Το λαγκάδι της Ψιλονέστρας.

Το Τρανό Γεφύρι!

 Όταν ανοίχτηκε το μονοπάτι της πρώτης διαδρομής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου